Vraag toch het gedierte en het zal u onderrichten. // Job 12:7

 

Alle dieren in ons land bereiden zich, elk op hun eigen manier, voor op de winter. Dit is nodig om de winter te overleven, omdat er dan heel weinig voedsel te vinden is. Eekhoorns leggen in de herfst, wanneer er voedsel in overvloed is, wintervoorraden aan van eikels en noten. Ze eten dan ook extra veel om een vetreserve te vormen voor de winter.

Net als eekhoorns en andere dieren, moeten wij ook in ons geestelijke leven ons voorbereiden op donkere koude tijden, waarin wij geen of weinig voedsel kunnen zoeken. Ons geestelijk voedsel is Gods Woord. Als het ons goed gaat, kunnen wij deze geestelijke schatten verzamelen en die bewaren in ons hart. Aardse schatten kunnen ons allemaal afgenomen worden, maar hemelse, geestelijke schatten nooit. Als wij geestelijke voorraden hebben opgebouwd, kunnen wij daaruit putten als het moeilijk wordt in ons leven en zal dit Woord ons kracht en moed geven zodat we het vol kunnen houden.

 

Verzamelt u geen schatten op de aarde… maar verzamelt u schatten in de hemel… want waar uw schat is, daar zal ook uw hart zijn. // Mattheüs 6:19-21

 

 

 

…verzamel schatten

voor u in de hemel…

want waar uw schat is, daar zal ook uw hart zijn.

 

Mattheüs 6:20-21

 

???