Benodigdheden:

- Zonnebloempitjes (bij voorkeur zwarte)

- Glazen potje

- Stukje gaas/tule

- Elastiekje

- Bakje

- Platte watten of potgrond

Laat de zonnebloemzaadjes twee dagen weken in een laag water.

Giet het water uit het potje. Spoel vervolgens de zaadjes in het potje twee keer per dag om met water, laat het water er goed uitlopen en leg het potje over dwars neer.

 

Zodra je ziet dat de zonnebloemzaadjes open gaan en er kleine worteltjes uitkomen dan haal je ze uit het potje en leg je ze bovenop de natte watten (kan ook bovenop een laag potgrond in een gewone bloempot).

Wat zie je de worteltjes snel groeien!

Als het plantje twee blaadjes heeft, knip je hem onderaan de stengel af en kun je hem opeten! Heerlijk op brood of door een salade!

Let op: als je te lang wacht en het plantje meer blaadjes krijgt dan wordt deze bitter. Je kunt de plantjes een paar dagen afgeknipt in de koelkast bewaren.